Stora Funderingar

Hitta en bra frisor

Publicerad 2014-07-22 12:04:12 i Allmänt,

Har du flyttat till ett nytt område? Eller har din stylist sen många år flyttat bort? Eller försöker du bara hitta någon som lyssnar på dina behov? Oavsett anledning hittar ibland vi vår själv söker en frisör som kommer att hjälpa oss att uppnå bästa leta efter oss. Med detta sagt låt oss börja uppgiften att hitta en hårstylist för oss.
 
Att fråga folk i snabbköpet var de klipper håret är inte alltid den bästa starten. Du måste ta hänsyn till deras hår textur och densitet. Också kanske deras stylist endast skära formen väl. Så jag tror att det bästa stället att börja är att ringa flera salonger i ditt område och be dem för en konsultation. De flesta bra salonger kommer att erbjuda en ny klient ett kompletterande samråd. Berätta för receptionisten om din hårtyp och lite om vad du kanske önskar i en stylist. Många salonger erbjuder alla typer av stylist från bara av skolan till master hår designers. Vissa människor föredrar en manlig medan många föredrar en kvinna. Receptionisten kan sedan matcha dig med rätt person.

Dyk alltid upp femton minuter innan för att se vad som händer i salongen. Om du ser en stylist med en stor klippa be som klippa sitt hår. Under din samråd bör en bra stylist definiera din ansiktsform, hår textur och hår densitet och tillväxt mönster. De bör analysera din ansiktsform genom att dela ditt ansikte i tre områden, från ditt hårfäste till panna-linjen, från panna linje till spetsen av näsan, från toppen av din näsa till hakan. Några områden är större de bör göra förslag för att minska dessa områden om alla områden är mindre de bör göra förslag att öppna eller förstora de områdena. Ställ frågor som, har stylist en personlig portfolio? Har deras arbete någonsin publicerats? Om du gillar vad du hör boka tid för en ledighet och senare ringa tillbaka och avboka. Notera hur man behandlas om receptionisten gärna tar bort din bokning och bra telefon tillbaka en annan dag och omboka, om receptionisten verkar lägga ut om hävning eller försöker boka om bokningen, vara slug salongen kan inte har en stark kundbas och vara desperat att koppla en ny klient.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela